Pentru Alex Bologa, Parisul n-a fost doar ”o idee bună”, dacă ar fi să parafrazăm o replică istorică dintr-un film celebru. Pentru supereroul Alex, Parisul a fost cea mai bună idee.
Sportivul rămas fără vedere de la 6 ani a trăit cea mai frumoasă experiență sportivă în Franța. Alex Bologa a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Paralimpice!
Pentru Alex Bologa, visurile au devenit realitate
Imaginile cu Alex Bologa pe podium, pe prima treaptă, le-a făcut tuturor pielea de găina. Iar campionul paralimpic a povestit și el. După finala pe care a câștigat-o la parajudo a găsit pe telefon 200 de apeluri pierdute și sute de mesaje de felicitare.
Alex Bologa, proaspătul medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Paris, s-a întors acasă, în țară. Și a fost primit la Salonul Oficial împreună cu întreaga delegație a României, de Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu.
Pentru el, visurile chiar au devenit realitate! „A fost foarte emoționant să aud imnul României că se cântă pentru mine. Acesta a fost visul meu de când m-am apucat de judo”, a mărturisit medaliatul cu aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

„Experiența persoanlă a fost copleșitoare. În seara în care am ajuns în satul paralimpic de la Paris, i-am spus lui Alex <> și mă bucur enorm că a reușit să ne aducă această bucurie. Camelia Ciripan, la rândul ei, a demostrat prin determinarea ei că performanța nu are limite”, a spus emoționată Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport.
A fost port drapelul României
După finala care i-a adus titlul suprem la paralimpici, când a ajuns în cameră, tânărul judoka a fost copleșit mesajele de felicitare.

„Aveam undeva la 200 și ceva de apeluri și câteva sute dacă nu mii de mesaje”, a spus Alex Bologa.
La festivitatea de închidere a Jocurilor Paralimpice, a mai avut parte de o surpriză! A fost port drapelul României.
„M-am simțit foarte bine fiind atâția oameni în tribune a fost ceva extraordinar”, a recunoscut sportivul.
Tamas Gherghely este antrenorul care îl pregătește pe Alex de 11 ani. Pentru el este o onoare să lucreze cu un așa sportiv.
„Cred că este visul oricărui antrenor să ajungă la aceste rezultate. De foarte multe ori, Alex îmi dă lecții de viață. Nu m-am gândit niciodată că voi fi antrenor, dar să ajung la Jocurile Paralimpice și să luăm medalia de aur, mi se pare ceva extraordinr”, a explicat Tamas Gherghely.
Andreea Chițu, vicepreședintele Federației Române de Judo, are numai cuvinte de laudă la adresa sportivului. „Mă bucur enorm pentru el că a reușit să obțină aurul paralimpic. Știu cât de mult a muncit în toți anii în care s-a apucat de judo și știu câte obstacole a învins ca să poată să ajunge la acest nivel”, a spus fosta campioană.
O medalie de aur și una de bronz pentru România
România a încheiat competiția de la Paris cu două medalii, una de aur obținută de Alex Bologa la para judo, clasa J1, categoria -73 kilograme, și o medalie de bronz, câștigată de Camelia Ciripan, la para tenis de masă, simplu feminin.

De asemenea, Daniel Vargoczki a ocupat locul 7, la para judo. Primul campion paralimpic din istoria României, Eduard Novak, a terminat cu două locuri 7 și un loc 10 la paraciclism. Înainte de a se retrage din competiție.
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.