Mihaela Bilic este unul dintre specialiștii de care românii ascultă, atunci când vine vorba de alimentație. Celebrul nutriționist vine mereu cu sfaturi și postează frecvent în online pentru comunitatea ei.
Cunoscutul medic le-a explicat urmăritorilor recent pe Facebook de ce wasabi este o minune în bucătărie și pentru sănătate.
Mihaela Bilic a găsit mâncarea ideală pentru siluetă
„Ce învățăm de la japonezi? Că e sănătos să mănânci peștele nepreparat termic. Pentru siguranța alimentară se folosește sos de soia, ridiche murată și wasabi (pastă de hrean) care împiedică multiplicarea bacteriană. Dar au și rolul de a “marina” proteinele din pește datorită sării și acidității.
Orezul are în primul rând rol hrănitor- conține amidon cu absorția lentă, deci satură și ține de foame. Apoi, pentru că este consumat rece, are și rol prebiotic. Un alt avantaj este că orezul nu are gluten. Iar grăsimea este aproape inexistentă în orice preparat tip Sushi.”, și-a început Mihaela Bilic discursul.
”Atenție, Sushi este dietetic, dar asta nu înseamnă că nu are calorii! Platoul format din Sushi și Maki are 440 g și 600 calorii, în schimb platoul cu Sashimi de somon are 150 g și 260 calorii. Diferența dintre ele o face, bineînțeles, orezul.
Chiar și așa, Sushi este un fel de mâncare simplu și sigur pentru siluetă- nu are grăsimi ascunse, nu este gătit/prăjit, nu conține sos de amidon și glutamat cum au toate mâncărurile chinezești, iar pasta de wasabi accelerează circulația și metabolismul.”, a scris nutriționistul pe pagina sa de Facebook.
”Terapie” cu wasabi
Mihaela Bilic a explicat apoi în detaliu totul despre planta care accelerează metabolismul. Dar care are multe alte efecte terapeutice pentru corpul omenesc.
”Wasabi sau hreanul japonez este o rădăcinoasă care are multiple virtuți medicinale. Deși este un condiment, nu un aliment, efectele lui benefice se manifestă chiar dacă e consumat în doze mici:
-efect antimicrobian (distruge bacteriile patogene), motiv pentru care se asociază obligatoriu cu peștele crud folosit la sushi
-efect anti-inflamator la nivel articular și intestinal; în plus desfundă sinusurile și căile respiratorii blocate de gripă și răceală
-antiseptic natural, combate bacterii precum E. Coli, stafilococ și chiar Helicobacter pylori; inhibă multiplicarea Streptococului mutans și scade riscul de carii dentare.
Wasabi e un stimulant digestiv, are efect de detoxifiere a ficatului. Stimulează metabolismul și accelerează circulația- nu m-aș mira să fie “de vină” pentru longevitatea și sănătatea japonezilor!
Sper că v-am dat suficiente motive să includeți wasabi în alimentația voastră, simplu sau diluat în sos de soia. Merge și cu carne, și cu pește și cu legume și cu orez”, a mai adăugat celebrul specialist.
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.