Cel mai în vogă nutriționist, Mihaela Bilic, vine cu soluția pentru milioane de români care au devorat porcul de Crăciun. Nici nu vă puteți imagina cât de simplu este să reveniți la forma ideală a organismului.
Alimentul pentru care face propagandă Mihaela Bilic, medic nutriționist și diabetolog, face parte din meniul zilnic al românului. Tradițional, reinterpretat sau upgradat, este mereu pe masă la loc de cinste. E vorba despre ciorba noastră cea de toate zilele sau supa.
Sfat de la Mihaela Bilic: ”Slăbiți cu ciorbă!”
Nu degeaba atunci când omul e răcit, gripat sau suferind, un castron de supă de pui îl trezește din boală. Iar Mihaela Bilic este cel mai mare ”promotor” al ciorbelor și supelor. Care ar fi ideală nu doar pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă. Ci și pentru curele de slăbire.
”Slăbiți cu ciorbă!
Se pare că ciorba este cunoscută în tradițiile multor popoare ca fiind preparatul ideal pentru slăbit. Iar luna ianuarie ar putea fi dedicată ciorbei, un fel de strategie dietetică după excesele de sărbători.
În cărțile de nutriție se spune: “de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație”. Chiar dacă vorbim de ciorbă de perișoare, ciorbă de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză.”, a scris celebrul nutriționist pe Facebook.
”Ce avantaje are ciorba din punct de vedere nutritiv?
Are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi ). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu jumătate de porție de felul 2!
În ciorbă nu se poate “ascunde” grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor. Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit “paradoxul ciorbei ”- deci e și sățioasă și dietetică!
La capitolul porție corectă puteți fi generoși. 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă.
Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică.
Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină. Nu uitați că francezii numesc masa de seară “souper”. Iar pentru cei care vor să slăbească, ciorba este felul unic de consumat la orice masă.
Nimic nu satură mai bine decât ciorba- e spornică, ieftină și practică- dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile. Deci abuzați de ciorbă după sărbători și o să aveți surpriza să slăbiți fără să vă fie foame.”, a mai spus Mihaela Bilic.
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Niciun comentariu
Pingback: Ce ar trebui să conțină ”farfuria pentru slăbit”? Cel mai în vogă nutriționist, Mihaela Bilic, vine cu detalii, ce trebuie să dispară cu desăvârșire - Sport Vedete si Retete