Cel mai popular bucătar din România, Cătălin Scărlătescu, face – zice lumea – cele mai bune sarmale de Crăciun.
Și culmea. Nu apelează la vreo magie sau ingrediente sofisticate. Sigur că are la îndemână un anume ingredient cu care să dea o savoare deosebită. Doar că alimentul în cauză îl are aproape oricine de Sărbători.
Rețeta de sarmale în foi de varză a lui Cătălin Scărlătescu
Chef Cătălin Scărlătescu face sarmale delicioase. Și rețetă este un extrem de simplă în ceea ce privește preparatul vedetă de pe masa de Crăciun a românului.
Ingrediente:
-4 kilograme de carne tocata de porc
-500 grame de orez
-2 kilograme de ceapa
-40 grame de piper
-45 grame de sare
-o bucată de afumătură
-bulion
-frunze de varză murată
-cimbru
-foi de dafin
Mai întâi se pregătește carnea. Și Scărlătescu începe cu ceapa pe care o toacă mărunt și o pune la călit într-o tigaie, până devine aurie. Când este gata, o lasă la răcit, conform blogul culinar Rețete practice.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, explică chef Scărlătescu.
Celebrul bucătar spune că trucul lui pentru sarmale delicioase este unul extrem de simplu. Se folosește de o bucată mare de afumătură.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin. După care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, povestește Cătălin Scărlătescu.
După nu mai puțin de 4 ore de fiert la oalăă, sarmale sunt numai bine de așezat în farfurie, lângă o porție zdravănă de mămăligă. Poftă bună!
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.