Profesorul doctor Vlad Alexandru Ciurea este cercetător științific de gradul I și este supranumit părintele neurochirurgiei pediatriatice. Asta după ce mai mult de jumătate din cele aproximativ 20 de mii de intervenții pe creier le-a făcut la copii.
Ciurea a fost și președintele Societății de Neurochirurgie din România, a publicat 33 de cărți. Așa că este cel mai autorizat să descifreze secretele creierului uman și să le expună. Ca să ne facă viața mai ușoară.
Neurochirurgul Vlad Ciurea dezvăluie orele de maximă activitate cerebrală
O somitate în neurochirurgie, profesorul Vlad Ciurea a explicat cum ar putea da omul randament maxim, pe plan profesional. Iar lucrurile par înfricoșător de simple. Trebuie să existe sincronizare perfectă cu perioada de maximă activitate cerebrală.
”Funcționăm perfect între anumite ore. De dimineață, între 1O-12 este maximum de activitate hormonal și fizic. Și după amiază între 4 și 6. Degeaba lucrăm noaptea, nu funcționează creierul.”, a spus celebrul medic.
”Cred că este liniște probabil în jurul lor. Este un obicei, însă un obicei care nu reușește total să se suprapună peste cu funcțiile cerebrale.”, a completat specialistul.
”Între 1O și 12 dimineața și 4 și 6 după amiaza este maximum de activitate cerebrală. Asta nu înseamnă că acest organ minunat nu poate funcționa și în alte condiții. Dar trebuie să ne suprapunem, nu am zis-o eu, fiziologia a zis-o, s-a luat și Premiul Nobel pentru asta.”, a povestit Ciurea la podcastul ”Acasă la Măruță”.
”Mitică Dragomir avea dreptate”
De asemenea, Vlad Ciurea a explicat și de ce somnul este atât de important în economia organismului uman.
”În timpul somnului, celula nervoasă, care e o celulă. E un cavaler, cu armură, cal, are acești scutieri în jur, care vin te curăță, te aranjează, te pregătesc. Dacă nu funcționează chestia asta? În jurul tău se acumulează elemente care sunt din sectorul I, un fel de gunoaie, și atunci tu nu mai…
Eu, cavalerul, nu mai pot da mâna cu dumneavoastră, blochez. Și atunci apar aceste boli cărora le spunem neurodegenerative… Alzheimerul apare pe lipsa de legătură între celulele nervoase.”, a sintetizat celebrul medic.
”Somnul duce la refacere, normal, celula nervoasă nu poate lucra 24 de ore. Domnul Mitică Dragomir a spus ”eu lucrez 24 de ore, uneori și noaptea”. A avut dreptate.”, a glumit Vlad Ciurea.
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Niciun comentariu
Pingback: Ce a putut să spună Adriana Bahmuțeanu după ce a murit Silviu Prigoană! Nimeni nu se aștepta: au avut zeci de procese, s-au certat în direct și nu-și vorbeau decât pe mail - Sport Vedete si Retete