Astăzi, canotorii care au performat în 2024 au fost premiați de federația de specialitate. Au avut oaspete de onoare la gală. Pe Elisabeta Lipă.
România a reușit să iasă din conul de umbră și să aducă medalii de la Jocurile Olimpice de la Paris. Canotajul a fost principala gură de tun, cu 5 medalii, 2 de aur și trei de argint.
Elisabeta Lipă la Gala Canotajului: ”Dacă am stinge becurile, ne-am vedea”
Canotoarea secolului a fost invitat special la eveniment. Elisabeta Lipă a participat la momentul festiv alături de toți campionii olimpici și medaliații de astă vară. Dar și antrenorii lor, cât și juniorii cu rezultate. Adică viitorul și speranțele la noi medalii olimpice.
”Am participat, astăzi, la „Gala Canotajului Românesc”, pentru a celebra performanțele remarcabile ale acestui sport în 2024.
Astăzi, la Militari Residence Ballroom, am celebrat curajul, disciplina și spiritul de echipă al sportivilor noștri de elită care au adus mândrie și bucurie României. A fost un an excepțional pentru Federatia Romana De Canotaj!
Felicitări, canotorii români au trecut din nou primii linia de sosire! Și anul acesta, medaliile cucerite prin muncă grea și sacrificii au ajutat România să strălucească din nou, în marile competiții europene și internaționale, culminând cu Jocurile Olimpice de la Paris.
Spiritul canotajului românesc a născut tradiția pe care ne bazăm azi. Cea care ne face, la fiecare competiție majoră, să simțim că intrăm într-o nouă serie de succese.
Împreună, generațiile noastre de canotori ar reuși să lumineze, cu medaliile lor, această gală. Cred că și dacă am stinge becurile, ne-am vedea. Pentru că recunoașterea valorii este, de fapt, respectul pentru muncă. Un efort susținut, de echipă, zi de zi, an de an, cu privirea înainte. Și concentrarea sportivului care vrea să devină cea mai bună variantă a sa.
Ca sportiv care știe ce înseamnă marea performanță, vreau să vă transmit respectul meu pentru întregul efort. Sunt convinsă că societatea noastră are nevoie, azi, poate mai mult decât oricând, să își recunoască valorile reale. Iar voi meritați acest respect.
Sunt într-un moment în care mă pregătesc să intru într-o nouă etapă a vieții mele sportive. Și așa cum mi-am dedicat întreaga viață sportului, vă promit că veți avea în mine un sprijin puternic și în Parlamentul României.
Pentru viitorul sportului românesc, trebuie să atragem copiii și tinerii pe terenurile de sport, în bazele de antrenament. Ei au nevoie de modele, iar canotorii români merită să își asume un astfel de rol.
Să nu uitați că românii se bucură la fiecare succes în numele tricolorului. Că fiecare acord al imnului României, care răsună în timp ce vă strângeți la piept rodul muncii voastre de o viață dedicată sportului de mare performanță, răsună pentru fiecare român. Chiar și pentru micuții care se uită la voi, dintr-un sătuc izolat de lume, care își caută menirea.
Este povestea mea, e povestea voastră, poate fi și povestea lor într-o bună zi.
Felicitări tuturor celor care au scris o nouă pagină de aur în istoria canotajului românesc: sportivi, antrenori, medici și întregul staff!
Un mare „mulțumesc” partenerilor care ne-au fost alături și jurnaliștilor care ne susțin de fiecare dată. Încheiem un 2024 de poveste într-un cadru pe măsură!
Mulțumiri speciale Alexiei Țalavutis, pentru imnul cântat din inimă, și Teodorei Tompea, pentru prezentarea impecabilă!
La mulți ani, canotori! Hai, România!
Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la Gala Canotajului Românesc!”, a fost mesajul postat de Elisabeta Lipă pe rețelele sociale.
”Întotdeauna dai în cel bun, nu în cel care n-a demonstrat că e în stare de ceva”
Președinte ANS, acum deputat în Parlamentul României, Elisabeta Lipă a fost omul cel mai căutat de presă. Și a răspuns tuturor, fără eschive. În contextul atacurilor la care a fost supusă în campania electorată și al atacurile la adresa canotajului.
”Nu, niciodată (n.r. – nimeni nu s-a interesat de modelul Federației Române Canotaj). Mi-ar plăcea să rămână Federația Română de Canotaj un model, în adevăratul sens al cuvântului. Dar, după cum ați văzut, de cele mai multe ori performanța și deranjează.
Și când deranjează, sunt factori externi care vin să bage puțin bățul prin gard și să strice acolo unde construcția s-a făcut în timp, greu. Pentru că nimic nu se face ușor. Trebuie să avem răbdare, noi nu mai avem răbdare.
Mă bucur foarte mult că sportivii și întreaga echipă au fost pregătiți de dinainte. Astfel încât să nu deranjeze cu absolut nimic toate reacțiile negative pe care le vor citi, auzi și vedea.
Întotdeauna dai în cel mai bun, nu în cel care n-a demonstrat niciodată că e în stare să facă ceva”, a fost răspunsul Elisabetei Lipă, conform golazo.ro.
”Să stai deoparte și doar să te plângi… Cine să rezolve aceste nemulțumiri?”
Elisabeta Lipă știe cum ar putea deveni sportul prioritate națională. Prin implicare directă. Adică să ajungă cât mai mulți sportivi olimpici în Parlamentul României.
„Eu mi-aș fi dorit ca mai mulți sportivi olimpici, care au demonstrat în cariera lor că știu ce înseamnă să câștigi. Și sunt în activitate și la ora actuală, în administrație sportivă. Să fim în Parlamentul României. Numai așa vom putea fi o voce, numai așa vom putea aduce îmbunătățiri sportului românesc.
Este foarte greu să stai deoparte și doar să te plângi și să ceri ca sportul să devină o prioritate națională. Să ceri că trebuie să modificăm legislația că este învechită, că nu avem legea sponsorizării, că nu fac copiii mișcare.
Dar cine să rezolve toate aceste nemulțumiri? Nu are cine. Decât noi, cei care avem obligația să ducem destinele sportului frumos mai departe. Am demonstrat că suntem un popor talentat, muncitor, știm ce vrem, și rezultatele nu întârzie să apară.”, a mai spus cea mai titrată canotoare din istorie, conform gsp.ro.
”În momentul în care ești o voce puternică, prin mulți reprezentanți, cu siguranță că nu au cum să nu te asculte cei care sunt în măsură să declare sportul prioritate națională.
Să nu ne așteptăm să scrie undeva pe vreo instituție a statului. Toate aceste dorințe trebuie să simtă în pregătirea sportivilor, în selecția lor, în tot ceea ce au obligația cluburile sportive să facă.
Ele sunt motorul, baza sportului de performanță. Cu cât vom avea mai mulți copii în săli, pe terenurile de sport, cu siguranță că performanța va fi mult mai bogată”, a încheiat Elisabeta Lipă.
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Un comentariu
Pingback: Doliu uriaș pentru România! S-a stins din viață Dan Grecu, primul nostru campion mondial la gimnastică! Nadia Comăneci și Marian Drăgulescu, mesaje de impact despre ”stăpânul inelelor” - Sport Vedete si Retete