Cea mai bună gimnastă din România în 2021, Mara Ceplinschi, a trăit cea mai grea perioadă din carieră înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.
Gimnasta are și acum lacrimi în ochi când își amintește că a ratat prezența la cel mai grandios spectacol sportiv al planetei.
Mara Ceplinschi, pe ”puntea suspinelor”
2022 a fost dureros pentru Mara Ceplinschi. În luna mai, s-a accidentat și a ratat tot sezonul. „Am făcut un flick salt pe bârnă și mi-am dat degetele peste cap. Și de acolo a pornit totul. M-am operat, am avut o perioadă de recuperare, apoi am încercat să încep antrenamentele. Doar că durerea era acolo și a fost nevoie de următoarea operație”, și-a amintit componentă a lotului național de gimnastică artistică al României.
„M-am lovit în mai și am mai concurat până în august. Am încercat să merg și la europene, doar că nu am putut. Durerea a fost prea mare”, a mai spus Mara, care încercase să concureze accidentată.
8 luni a fost nevoită să stea departe de sala de antrenament. Glezna i-a dat bătăi de cap, acum însă este bine și pregătită pentru tot ceea ce va urma. Peste 4 ani, Mara Ceplinschi nu concepe să nu fie prezentă alături de colege la Jocurile Olimpice de la Los Angeles!
„Cu siguranță voi fi acolo! Pentru asta muncesc atât! Și putem lua o medalie. Mai avem 4 ani să ne pregătim, nu cum a fost înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, un an și jumătate. Important e să fim sănătoase și să creștem în execuție și totul o să fie bine”, este convinsă Mara Ceplinschi.
3 zile pline de gimnastică la Focșani
Orașul Focșani a fost pentru 3 zile capitala gimnasticii românești. De vineri până duminică, în orașul în care s-a născut Ana Maria Bărbosu au avut loc 3 competiții: Campionatul Național Individual Open, Campionatul Național al Echipelor Reprezentative de Club și Cupa României.
În concurs au intrat și două dintre componentele echipei naționale care au reprezentat România la Jocurile Olimpice. Au fost primele competiții pentru Andreea Preda și Amalia Ghigoarță, după Paris.
„Tricolorele” au urcat de 3 ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului: Andreea la paralele și la sol, iar Amalia la bârnă. În competiția masculină, cele mai multe medalii au fost câștigate de Gabriel Burtănete. 4 la număr. A luat aur la paralele, argint la sărituri și bronz la inele și cal cu mânere.
La competițiile care s-au desfășurat la Sala Sporturilor „Alin Moldoveanu” au concurat 60 de gimnaști. În competiția feminină au intrat sportivi de la CSA Steaua, LPS Cetate Deva, SCM Deva, CS Dinamo, CS Farul Constanța, CSȘ Focșani și SCM Bacău. În cea masculină, au participat gimnaști legitimați la CSA Steaua, CSM Lugoj, CSM Reșița și CSȘ Dinamo.
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.