Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic ne demonstrează științific că nu doar dragostea trece prin stomac, ci și starea de bine. Și că dacă e vară, înghețata e o binecuvântare nu doar pentru papilele gustative.
”V-ați simțit vreodată vinovați că ați mâncat o bucată de ciocolată? Să nu fiți, este recomandat, ciocolata e alimentul premium când vine vorba de buna dispoziție. Există o legătură între mâncare și starea de bine.
Care sunt substanțele necesare pentru echilibrul cerebral? Trei categorii, avem triptofanul…se tranformă în serotonină… Carnea de curcan, ouăle și brânza. Combinația de pâine și brânză, serotonina și dopamina, dacă vreți efect de liniștire…întotdeauna brânza cu un colț de pâine”, și-a început Mihaela Bilic recomandarea pe pagina ei de Facebook.
Mihaela Bilic: ”Când sunteți turtiți, luați o înghețată”
Unde a luat la rând fructe, legume, și a explicat totul cu argumente. ”Există alimente…banana este campioană. Mai avem prune, ananas și avocado. Pe lângă triptofan, magneziul este și el vital. Și am păstrat banana, fructe uscate, caise, prune, stafide, migdale, fistic… Doar că atenție, au aport caloric mare. Porția corectă e cât încape în mână.”, a precizat Mihaela Bilic.
Pentru cei care țin post, magneziu în leguminoase boabe…trebuie incluse de două ori pe săptămână în dietă. De asemenea, ne luăm Omega 3 din conserva de sardină. E cea mai la îndemână sursă de Omega.
Și am păstrat pentru final…înghețata! Ei bine…când sunteți turtiți, luați o înghețată, lăsați-o să se topească…cu fiecare linguriță, dispoziția se îmbunătățește.”, a povestit celebrul nutriționist.
Rețeta preferată de înghețată
Sigur că indiferent că aduce fericirea, înghețata este totuși un desert. De aceea, Mihaela Bilic recomandă un anume tip, care este și cea mai simplă rețetă
”Este o variantă de înghețată fără lapte, deci fără grăsime, se obține doar din fructe și este desertul ideal după o masă consistentă”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit csid.ro.
Sorbetul de fructe, căci despre el e vorba, nu are nevoie de zahăr și de niciun fel de adaos, nu conține lapte, ouă sau alte grăsimi. Este nevoie doar de fructe înghețate pe care să le băgați în blender, iar apoi să puneți amestecul în congelator jumătate de zi.
Și ca totul să fie perfect, recomandarea nutriționistului este ca desertul să fie mâncat neapărat după masă, cu moderație, cel mult două cupe.
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Un comentariu
Pingback: Alimentul care face minuni pentru siluetă! Mihaela Bilic este fermecată! Vine din Japonia, dar e consumat frecvent în toată lumea. - Sport Vedete si Retete