Adina Alberts vine cu cel mai frumos mărțișor pentru doamnele și domnișoarele care țin la siluetă. Sau trec prin chinuri groaznice ca să se mențină.
Nu chiar tot ceea ce ne place ori este imoral, ori îngrașă, spune celebrul medic primar de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. Care face referință concret la desert.
Adina Alberts a făcut lista cu 5 prăjituri prietenoase cu silueta
Adina Alberts a făcut un anunț primit cu bucurie de doamne și domnișoare. Cunoscutul estetician al vedetelor a făcut o listă cu cinci deserturi care pot fi consumate fără frica de calorii.
Nu întâmplător, prima care deschide balul este înghețata, despre care la fel povestea și reputatul nutriționist și diabetolog Mihaela Bilic.

„Vorbim mai ales de sorbet, care e obținut din suc de fructe înghețat, cu adaosuri de diverse arome. Acest tip de desert nu are foarte multe calorii. În plus, acum există și înghețată fără zahăr. Această înghețată utilizează Stevie sau alți îndulcitori naturali“, spune Adina Alberts, pe Instagram.
Următorul e listă este un desert italienesc. „Panna cotta este un amestec de diferite arome în care se dizolvă pectină. Pectina este acea substanță care coagulează sucul respectiv sau crema respectivă. În acest fel avem consistență, dar nu avem calorii multe. Dacă în acel produs s-a adăugat miere sau îndulcitor natural – cum ar fi Stevia – atunci vorbim despre un desert senzațional”, explică medicul estetician.
Surpriza din clasament o reprezintă o prăjitură extrem de populară, importată de la americani. „Cheesecake-ul este obținut din lapte, respectiv din brânză de vaci. Dacă renunțăm la acea bază de biscuiți și lăsăm ca baza să fie doar rezultatul faptului că am copt cum trebuie Cheesecake-ul… Obținem din nou o prăjitură senzațională. Putem să-i punem niște dulceață fără zahăr deasupra sau un sos de fructe pe care îl facem fără zahăr. Un desert minunat”, detaliază Adina Alberts.
”Desertul copilăriei” în top 5
Un alt desert slab caloric vine din Franța. „Mousse-urile nu au calorii multe pentru că este utilizat albușul de ou pentru a se produce acel mousse. Avem foarte puține calorii în albușul de ou. Prin urmare, sunt prăjituri pe care să le alegeți, cu condiția să nu conțină mult zahăr.
Orice prăjitură care folosește curmalele ca îndulcitor reprezintă o prăjitură care nu are multe calorii. Așadar, orice prăjitură care folosește ca îndulcitor curmalele are un indice glicemic redus. Astfel, în momentul în care le mâncăm, nu avem niciun vârf glicemic”, argumentează specialistul.
Și ultimul, dar nu cel din urmă, este chiar desertul copilăriei noastre. „Aș mai menționa orezul cu lapte. Există orezul acela cu bobul lung. Acela este de preferat. Se fierbe în lapte și se aromatizează cu tot ceea ce ne dorim. Putem să punem niște stafide, putem să punem nuci, și se îndulcește cu îndulcitor natural. Sănătatea ta, prioritatea mea! Numai bine!”, încheie Adina Alberts.
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.