Reputatul neurochirurg, profesorul Vlad Ciurea, mai dărâmă un mit. Acela cu care milioane de români au crescut.
Cu siguranță, fiecare dintre noi a auzit măcar o dată în viață că cea mai importantă masă a zilei este micul dejun. Și ca atare, e musai să fie consistent.
Neurochirurgul Vlad Ciurea spune adevărul despre micul dejun
”Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor.
Nu se poate face decât dacă îţi iei timpul necesar, pe care viața trebuie să se desfășoare foarte programat și programăm prioritățile. Ce trebuie să fac astăzi, făcut pe puncte.
Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16:18 şi atunci mă concentrez pe acestea”, explică profesorul Ciurea, conform cancan.ro.
Care mai vine cu o recomandare. Cafeaua nu se bea pe burta goală. În schimb apa plată trebuie consumată obligatoriu de dimineață la prima oră. Un pahar de apă alcalină imediat cum ne trezim face miracole în organism. În plus, hidratarea e un must do.
„La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult. Pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.
Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice. Și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, susține Vlad Ciurea.
Descoperă mai multe la Sport Vedete si Retete
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.